ارتباط اسکیت و سلامتی

ورزش های که مانع رشد قد کودک می شود

با شروع تابستان وتعطیلی مدارس،والدین برای اوقات فراغت فرزند خود،از کلاسهای ورزشی استفاده میکنند. در این مقاله به نقش اسکیت و سلامتی می پردازیم.

تحرک و انجام فعالیت های بدنی در سنین کودکی و نوجوانی که بدن در حال استخوان و اسکلت سازیست بسیار حائز اهمیت است به همین منظور آشنایی با ورزش هایی که باعث رشد قد در سنین نوجوانی می شوند برای والدین بسیار سودمند خواهد بود.

علت های که باعث کاهش قد کودک می شود:

تغذیه نامناسب
وضعیت بدنی نادرست؛ مثل بدنشستن، بد ایستادن و راه رفتن به صورت خمیده.
صدمه قبل از بسته شدن صفحه رشد عوارضی مانند توقف رشد، کوتاهی اندام، انحراف محور طولی استخوان، پای پرانتزی یا پای ضربدری ایجاد کند
بیماری های متابولیک و مادرزادی؛ مثل راشیستیم، آکرومگالی و آکندروپلازی و…

بعضی عوامل در رشد جسمانی بدن موثر است مانند:

تاثیرات محیط:عوامل بسیار زیادی بر رشد جسمانی بعد از تولد اثر میگذارد.مانند:تغذیه،خواب و استراحت،آب و هوا،ارتفاع،وضعیت اجتماعی-اقتصادی،فعالیت بدنی و …

ژنتیک:

مهمترین عامل تعیین کننده قد،وراثت است.
برای مثال در ژن یک فرد،عدد  170cm برای نمو قدی ثبت شده است.این بدین معناست که این فرد اگر شرایط محیطی مناسبی داشته باشد،توانایی رسیدن به حداکثر 170cm را دارد و نه بیشتر از آن.


ولی اگر شرایط محیطی مطلوب نباشد،فرد مورد نظر ممکن است هرگز به این قابلیت دست نیابد.

پس میتوان نتیجه گرفت،والدینی که خود قد کوتاهی دارند،احتمالا فرزندانی نه چندان قد بلند خواهند داشت.

اگر کودکی 6 روز در هفته و هر روز بیش از 3 ساعت به یک فعالیت ورزشی شدید مانند فوتبال یا دو و میدانی بپردازد، فشار‌های شدیدی بر صفحات رشدش وارد می‌شود

اما اگر کودک روزانه 30 دقیقه یا هفته‌ای 5-4 بار به مدت 1 ساعت ورزش‌های دو، والیبال، بسکتبال یا فوتبال انجام دهد، باعث تحریک صفحات رشدی‌اش می‌شود و به رشدش کمک می‌کند.

در کل، ورزش‌کردن کاری بسیار مهم و حیاتی است که باید زیر نظر متخصصان علوم ورزشی انجام شود؛ به‌خصوص در رده‌های سنی زیر 18 سال و بالای 40 سال.

به طور کلی، ورزش، بدن را در روند طبیعی طبیعت انسان قرار می دهد و باعث تکامل روانی و جسمانی اش می شود.

به همین دلیل باید با توجه به فرآیند رشد، نمو و تکامل ورزش های مربوطه را نیز انجام دهیم.

ورزش اسکیت علاوه بر تفریحی و مفرح بودن در حفظ سلامتی تاثیر گذار است.

فعالیت و ورزش جهت سلامتی لازم است،در هفته یا روزانه زمانی برای فعالیت ورزشی اختصاص دهیم تا بتوانیم بدنی سالم داشته باشیم.

در ورزش اسکیت با انجام حرکات و جنب وجوشی که دارد قدرت بدنی و عضلانی ورزشکاران افزایش پیدا کرده باعث سلامتی و از جمع شدن چربی جلو گیری‌میکند.

نکته مهم در اسکیت سواری اول حفظ تعادل و هماهنگی بین اجزای بدنمان است وکسب این مهارت را باید یاد بگیریم تا بتوانیم به راحتی روی اسکیت بایستیم.

اسکیت سواری پرهیجان و نشاط اور و لذت بخش است با کمی تمرین زیر نظر مربی با تجربه به راحتی و بدون اسیب میتوانیم اسکیت سواری کنیم در هر مکان و باعث افزایش گردش خون باعث بالا رفتن ضربان قلب و تنفس می شود.

هرچه فعالیت بیشتر باشد گردش خون بیشتر و خون به طور مساوی بین بدن تقسیم می شود و در نتیجه فشار خون را متعادل می سازد.

ورزش اسکیت نیاز به دقت و تمرکز بالا دارد، یکی از روش های درمان افسردگیست.

هیجان و لذتی که در اسکیت سواری برای اسکیت باز به وجود میآید باعث زیاد شدن طرفداران این ورزش شده است و آنها از بازی کردن این ورزش لذت می برند.

اسکیت باعث خلق و خوی خوب نگرش مثبت در هنگام ورزش با هوای تازه و امکان ترکیب تمرین با بازی و اثر ضد استرس و ایجاد سلامت و بالا رفتن توانایی بدن برای مقابله با مواد ورودی تاثیر می گذارد.

بیشتر تولید سروتونین، که در پردازش مواد غذایی دخیل است و سرگیجه اشتهای ناپایدار را کاهش می دهد، و همچنین انسداد بیش از حد بدن را مسدود می کند. در حال حاضر چربی های ذخیره شده سریع تر تجزیه می شوند، اگر شما با موفقیت با استرس کنار بیایید همه سیستم ها و ارگان ها به خوبی کار می کنند.

اسکیت میتواند:

ماهیچه ها را احیا کند
باعث کم شدن استرس بدن شود
سیستم عصبی تقویت شود
تمرکز را افزایش میدهد
باعث میشود بتوانیم به راحتی تعادل خود را حفظ کنیم
از مهم ترین و بهترین مزایای اسکیت کاهش وزنی است که میتواند برای اسکیت سوار به همراه داشته باشد در عین حالی که او مشغول ورزش و تفریحی شاد و هیجان انگیز است.
اسکیت ورزشی هوازی است و باعث کالری سوزی در بدن می شو علاه بر آن ورزش اسکیت موجب تقویت رباط های عضلات فوقانی از جمله پا، ران، لگن، باسن وحتی عضلات کمر میشود

به همین دلیل شما را از بد شکلی وچربی های اضافی این بخش های بدن رها می سازد.اگر با اسکیت با سرعتی یکنواخت حرکت کنید، میتوانید 400 کالری بسوزانید و از انجام دادن این ورزش در کنار لذت بردن و برای لاغری نیز استفاده خوبی بکنید.

اسکیت برای تمام سنین است و مخصوص کودک یا نوجوان نیست بلکه بزرگسالان نیز با انجام دادن این ورزش میتوانند عضلات از دست رفته خود را باز گردانند و آن را دوباره احیا کنند.

اسکیت بدن را صاف نگه میدارد و عضلات ضد جاذبه چون شکم، پا، باسن و…. که بسیار مهم است را تقویت میکند و باعت تولید قدرت میشود.

در واقع در مدت زمان کمتر، قدرت بیشتری تولید میشود و بخشی از حرکات اسکیت نیز هوازی است و در رساندن اکسیژن بیشتر به بدن بسیار موثر است .

دقیقا فوایدی را از آن دریافت خواهید کرد که از انجام حرکات موزون پیاده روی و سایر ورزشهای ایروبیکی دریافت می کنید،درگیری تارهای عصبی با ماهیچه ها را تحریک کرده و بدون فشار هیچ وزنه ای، آزاد شدن کلسیم در سلولهای عصبی را تسریع می کند.

اسکیت به شدت بین عضلات موافق و مخالف تعادل ایجاد می کند و دقت کنید ورزشهایی که عضلات بالاتنه در آنان دارای تحرک بیشتری است باعث افزایش فشار خون میشود

که در اسکیت با توجه به فعالیت عضلات قسمت های پایینی بدن فشار خون ورزشکار تنظیم می گردد. در نتیجه، اسکیت فشار خون را متعادل میسازد. نهایتا، توان افراد را بالا میرود.

یکی از ویژگی های مهم اسکیت تمرکز افراد را بالا برده به همین دلیل اسکیت یکی از بهترین ورزشهایی است که می تواند درمان افسردگی باشد.

این ورزش بسیار مفرح است و شخص برای ابداع حرکت جدیدتر، بسیار تمرین و تلاش میکند و نهایتا با ابداع تکنیک یا حرکت جدید اسکیت ورزشی خارق العاده کرده که به هیچ عنوان ورزشکار دچار کسلی یا خستگی نمیشود.

اسکیت و سلامتی و کاهش وزن با اسکیت

اسکیت موجب کاهش وزن و تناسب اندام است و باعث بالا رفتن سوخت و ساز بدن می شود و درادامه تعریق بیشتر و سوزاندن چربی های،همچنین استفاده از اسکیت در یک تمرین مستمر باعث کالری سوزی و کم شدن سایز بدن می شود و بدن را خوش فرم می کند.

اسکیت پاها، باسن، شکم، پهلو و بازوها را کوچک می کند که با تمرین این ورزش کلیه این نقاط درگیر می شود و باعث کاهش وزن و همچنین باعث کاهش سایز بدن می شود و ماهیچه های بدن را تقویت می کند که بافت های چربی را سوزانده و بافت عضله ای به جای آنها تشکیل می دهد.

حرکات اسکیت از انواع حرکات هوازی تشکیل شده است که باعث رساندن اکسیژن به بدن می شود.

اسکیت باعث بالا رفتن سطح تمرکز می شود که همین امر باعث درمان افسردگی خواهد شد، اسکیت باعث تقویت رباط های پا، ران، لگن، باسن و کمر می شود.

اسکیت باعث تنظیم فشار خون می شود و توان افراد را بالا می برد همچنین اسکیت بین عضلات موافق و مخالف، تعادل ایجاد می کند.

اگر زانوی ضعیفی دارید، اسکیت سواری کنید.

اسکیت سواری در کمتر از ۴۵ دقیقه، ۵۷۲ کالری می‌سوزاند. این، یک تمرین کم برخورد فوق العاده است، زیرا هنگامیکه یاد بگیرید چطور اسکیت کنید، این تمرین می‌تواند سرعت سوخت و ساز شما را تا چند ساعت بعد از هر تمرین افزایش دهد، و در عین حال پاها و زانوهای ضعیف شما را تقویت کند.

در هنگام اسکیت، همیشه لباس‌های محافظ بپوشید و در مکانی با سطح صاف، شروع به تمرین کنید.

خیابان‌ها و پیاده روها معمولا دارای شکاف و دست انداز هستند، و اینها باعث آسیب رساندن به زانوها می‌شوند. در عوض، می‌توانید اسکیت سواری را در یک پارکینگ نزدیک محل زندیگیتان شروع کنید.

گام‌های کوتاه بردارید و دولا شوید، بطوریکه مرکز ثقلتان نزدیک زمین باشد. بعد از اینکه کاملا اسکیت کردن را یاد گرفتید، می‌توانید سربالایی را امتحان کنید و یکبار دیگر همان مسیر را تکرار کنید.

آسیب های شایع اسکیت

هر ورزشی اگر صحیح و با اموزش انجام نشود و خارج از چهارچوب باشد مطمعنن اسیب های دارد و رشته اسکیت هم اسیب های دارد که شایع است و برای شما مطرح میکنیم:

آسیب جمجمه و آسیب های مغزی، دلیل اصلی صدمات منجر به مرگ در حرکات ورزشی از جمله اسکیت سواری است.

ضربه مغزی حتی با ضربه ای مختصر به سر باعث بیهوشی یا از دست دادن تعادل، بروز اختلال در هماهنگی حرکات، قوه ادراک، شنوایی، حافظه و بینایی منجر شود.

در صورتی که از کلاه محافظ استفاده نشود، این آسیب در اسکیت سواران مشاهده می‌شود.

استخوان بازو و پا در اسکیت سواری بیش در معرض شکستگی قرار دارد و استخوانهای پا از ران تا کف آن بسیار مستعد شکستگی در اثر فشار هستند و زمانی که ماهیچه‌ها دچار پیچیدگی شده یا از انقباض بیش از حد موجب خم شدن و شکستن استخوان می‌شوند.

 یک سوم تمام صدمات ورزشی را در اصطلاح رگ به رگ شدن می‌گویند.

این آسیب درواقع پیچیدن یا پارگی قسمتی از رباط است. رباط رشته محکمی‌ است که پیوند دهنده استخوان‌ها به یکدیگر بوده و مفاصل را محکم در جای خود نگه می‌دارد.

 آسیب مچ دست و ضرب دیدگی یا پیچ خوردگی از انواع دیگر آسیب‌های شایع در ورزش اسکیت سواری است.

این حالت پیچیدگی و کشش ماهیچه یا تاندون است که گاهی به پارگی آنها می‌انجامد.

تاندون ها بافت‌های محکمی ‌هستند که پیوند دهنده ماهیچه‌ها به استخوان‌ها هستند.

 آسیب مچ پا و ضرب دیدگی یا پیچ خوردگی از انواع دیگر آسیب های شایع در ورزش اسکیت سواری است.

این حالت پیچیدگی و کشش ماهیچه یا تاندون است که گاهی به پارگی آنها می‌انجامد. تاندون‌ها بافت‌های محکمی ‌هستند که پیوند دهنده ماهیچه‌ها به استخوان‌ها هستند.

همچنین، مقاله جامع آسیب های اسکیت را در اینجا بخوانید.

شیوه های درمانی

درمان صدمات مختصر بافت نرم معمولا شامل محکم بستن محل آسیب دیده با نوار کشی، کمپرس یخ و استراحت است.

داروهای ضد التهاب خوراکی یا تزریقی برای تورم کیسه های مفصلی تجویز می‌شوند.

تاندون های آسیب دیده داروهای ضد التهاب همراه با ورزش مخصوص تجویز می‌شود.

اگر تاندونی دچار پارگی شده باشد، برای درمان آن به عمل جراحی نیاز است. جراحی های ارتوپدی برای پیچیدگی ها یا ضرب دیدگی های جدی توصیه می‌شوند.

درمان این صدمات شامل برطرف کردن درد و التهاب و برگرداندن ورزشکار به حالت و توانایی های اولیه اوست.

به طور معمول به ورزشکارن آسیب دیده توصیه می‌شود که تا بهبود کامل، فعالیت های خود را محدود کنند.

پزشک آنها شاید تمرین های خاصی را برای ورزشکاری که دچار آسیب های متعدد شده است تجویز نماید اما صدمات جدی، ورزشکار را برای مدتی از انجام عملیات ورزشی محروم خواهد کرد.

 شیوه های پیشگیری

کودکانی که می‌خواهند در ورزش اسکیت سواری شرکت کنند باید ابتدا از سوی متخصص معاینه شوند و درباره نوع ورزشی که می‌خواهند انجام دهند باپزشک خود مشورت کنند. پزشک باید:

هرگونه آسیب قبلی را با دقت معاینه کرده و اهمیت آن رابسنجد.در صورت لزوم برای جلوگیری از رشد نامطلوب عضلات و استخوان های کودک تمرین‌های اضافه تجویز نماید.

به سیستم استخوان بندی و دستگاه گردش خون کودک توجه کند و قابلیت بدنی او را تایید یا ردکند.

همان طور که می‌بینید اگر پزشک بداند که ورزش مورد نظر شماچیست می‌تواند بگوید که کدام بخش بدن بیشتر در معرض فشار خواهد بود و به این ترتیب، می‌تواند برای جلوگیری از آسیب های احتمالی توصیه هایی بکند.

  راهای جلوگیری از آسیب های اسکیت سواری عبارتند از:

حفظ و رعایت فرم صحیح بدن
رعایت قوانینی که موجب تنظیم حرکات می‌شود
استراحت در هنگام خستگی، بیماری یا درد
عدم استفاده از نیرو بخش های مصنوعی
استفاده صحیح از لوازم ورزشی
استفاده و به کار بردن لوازم محافظ

ویژگی ها و فواید اسکیت برای دختران و خانم ها

ویژگی های مهم اسکیت میتوان به شادابی، سلامت ، تناسب اندام و کمک به کاهش وزن اشاره کرد.

اسکیت برای خانم ها جز بهترین و مناسب ترین ورزش ها می باشد و باعث تناسب اندام، تقویت عضلات بدن به ویژه عضلات کمر و لگن، افزایش تمرکز، محافظت سیستم عصبی، برطرف کردن بدشکلی های بدن و افزایش حفظ تعادل می باشد.

اسکیت و سلامتی و تناسب اندام در دختران و خانم ها

اسکیت باعث هماهنگی اندام ها و توازن وزن و قد در ورزشکار می باشد و این امر باعث سلامتی و تندرستی و در حفظ زیبایی نیز بسیار موثر است.

معیار های مختلفی در تناسب اندام در اشخاص در نظر گرفته شده و بر خلاف گذشته که تناسب اندام یک بحث مردانه محسوب می شد، امروزه برخورداری از تناسب اندام در خانم ها نیز از اهمیت زیادی دارد

و اندام ها میان آقایان و خانم ها به دلیل متفاوت بودن میزان هورمون های جنسی، اندروژن ها، حجم عضله، بافت چربی و شاخص توده بدنی متفاوت است و باعث شده بعضی ورزش ها برای آقایان و برخی دیگر برای خانم ها مفید و تاثیر گذار باشد.

اسکیت و سلامتی و محبوبیت آن

اسکیت یکی از بیست ورزش مطرح دنیا محسوب می گردد. این ورزش جذاب در سال 1980 شناخته شد و به سرعت توانست در میان مردم جای باز کند.

ورزش اسکیت با تجهیزات و امکانات بسیار ویژه ای به شکل حرفه ای در چند شاخه ورزشی دنبال می گردد و فواید اسکیت باعث شده خانم های زیادی به این ورزش مفید جلب شوند.

چاقی و عوارض ناشی از آن در خانم ها

متاسفانه آمارهای جهانی نشان می دهد که افراد زیادی درگیر مسئله چاقی شده اند و باعث افزایش ریسک ابتلا به مشکلات قلبی عروقی، فشار خون، دیابت و سکته های مغزی می شود

و چاقی در خانم ها باعث بروز مشکلات باروری شده و از نظر روحی روانی آن ها را تحت الشعاع قرار می دهد.

چاقی پس از دوره یائسگی یکی از ناخوشایندترین اتفاقات زندگی بانوان است که می توان با ورزش منظم در دوران نوجوانی و جوانی از بروز آن جلوگیری نمود. اسکیت برای خانم ها بویژه کسانی که دنبال کاهش وزن هستند ورزشی بسیار مناسب و توصیه شده می باشد.

 اسکیت و کاهش وزن در خانم ها

تا چند سال پیش تصور بر این بود که اسکیت ورزشی کودکانه است و برای بزرگسالان مورد استفاده قرار نمی گیرد، اما تحقیقات گسترده در این زمینه نشان داد که اسکیت  در بزرگسالان بویژه بانوان بسیار مفید بوده و می تواند تناسب اندام و سلامتی آن ها را تضمین نماید.

انجام اسکیت با سرعت بسیار بالا به شدت کالری سوز بوده و می تواند وزن زیادی از بدن شما را به شکل طبیعی کاهش دهد.

اسکیت و سلامتی برای خانم ها

عضلات پشت پا و جلوی ران را تقویت و از افتادگی و شل شدن آن ها در میانسالی جلوگیری می کند

و ضعف و سستی عضلات بویژه عضلات کف لگن و شکم از شکایات اصلی بانوان بوده و از دیگر فواید اسکیت برای بانوان به دلیل هوازی بودن آن، تقویت و احیا نمودن عضلات است.

دانشمندان بر این باور هستند که استرس های مکرر از جمله ریسک فاکتور اصلی در بروز تمام بیماری های قلبی عروقی، دیابت، فشار خون و حتی چاقی می باشد؛

از جمله فواید اسکیت برای بانوان کاهش استرس، اضطراب و حمله های اضطرابی است.

انجام مداوم و سبک این ورزش، گرفتگی و اسپاسم عضلانی ناشی از استرس های مداوم را مرتفع می نماید.و باعث تقویت سیستم عصبی و پیشگیری از بروز آلزایمر و پارکینسون می باشد.

اسکیت برای خانم هایی که از افسردگی و مشکلات روحی روانی رنج می برند، پیشنهادی می شود و از فواید اسکیت برای بانوان افزایش تدریجی ضربان قلب، گردش خون منظم و صحیح و تقویت ماهیچه قلب و افزایش آمادگی جسمانی است.

اسکیت فشار خون را تنظیم کرده و عضلات بالاتنه بانوان را تقویت می نماید. توصیه می شود به منظور جلوگیری از آسیب از کلاه، مچ بند، زانو بند و آرنج بند استفاده گردد. از فواید اسکیت برای بانوان، تقویت عضلات ضد جاذبه و برطرف ساختن بد شکلی های بدن است.
از دیگر فایده‌های این ورزش برای بانوان، تقویت عضلات کف لگنی و شکمی بوده و این کار می تواند از افتادگی مثانه در سنین میانسالی و پیری و فتق های ایجاد شده به دنبال زایمان ها جلوگیری نماید.

  اسکیت به دلیل داشتن حرکات متنوع و گسترده بسیار جذاب بوده و احساس خستگی و کسالت را از تن می زداید.

اسکیت و کمردرد

دیر یا زود ، هر اسکیت باز در طول حرفه خود در معرض کمردرد قرار می گیرد و چگونه می توان از آن جلوگیری کرد؟

شما به جلو متمایل می شوید تا آیرودینامیک تر باشید و…

گرم کردن ضروری است

در ابتدا ، قبل از انجام یک جلسه اسکیت ، باید خود را گرم کنید. این بهترین راه برای حفظ قدرت و انعطاف پذیری کمر است. شما باید توجه ویژه ای به عضلات اصلی و پشت خود داشته باشید ، که یک کرست طبیعی برای ستون فقرات است.

صرف نظر از منشأ کمردرد ، ماهیچه های کنار ناحیه دردناک اغلب منقبض می شوند. این یک بازتاب حفاظتی است. این انقباض به خودی خود می تواند درد را به همراه داشته باشد ، زیرا ماهیچه های حالت بدن به دلیل نیاز به آبیاری خون خفه می شوند.

مطالعات اخیر

مطالعات اخیر ثابت می کند که عدم تعادل عضلانی ممکن است علت درد باشد. به طور غلط و سالها ، فلکسورهای ستون فقرات منحصراً برای افرادی که از کمردرد رنج می برند ، به ویژه در عضله پسواس ، شکم یا کمر و ماهیچه های عرضی که به نظر می رسد در خم شدن جانبی ستون فقرات کار می کنند ، ذکر شد.

روشهای مدرن بررسی ماهیچه ها (اسکنر ، MRI ، سونوگرافی ، EMG) قبلاً ثابت کرده اند که بیشتر دردهای کمر به دلیل اختلال عملکرد کشنده های ستون فقرات است و آتروفی واقعی عضلات با سونوگرافی و MRI تأیید شده است. در بین ماهیچه های ستون فقرات ، به نظر می رسد که مقصر فاسیای قفسه سینه است

توصیه پاسکال بریاند در مورد کمردرد (قهرمان اسکیت سریع جهان و مدیر فنی فدراسیون ورزش های غلتکی فرانسه)
برای پاسکال بریاند ، رعایت شکل و موقعیت طبیعی بدن مهم است. با تغییر بیش از حد موقعیت خود ، از انرژی زیادی برای افزایش بهره وری استفاده می کنید که همیشه ثابت نشده و قابل توجه نیست.

با این حال ، او توصیه می کند همیشه مطمئن شوید که موقعیت ایرودینامیکی دارید. لگن شما باید به خوبی ثابت باشد و ماهیچه های اصلی شما فعال باشند تا بتوانید حالت اسکیت خوبی را حفظ کنید.

نظرات ژان استفان سیرا

برای ژان استفان سیرا ، عضلات کمری بیشترین استرس را دارند و در از سرگیری تمرینات دردناک ترین هستند. اسکیت به طور منظم کمر شما را به تدریج تقویت می کند. بنابراین او توصیه می کند که ابتدا کیلومترها اسکیت کنید تا ماهیچه های شما به وضعیت اسکیت عادت کنند.

راهکار کاهش کمردرد اسکیت چیست؟

اگر تمرین و تقویت آن ماهیچه ها را شروع کنیم ، چه می شود؟

اهمیت تمرینات اصلی

تمرینات ایستا و یا در تمرینات اصلی هواپیما ناپایدار نزدیک به تمرین اسکیت است.

تقویت عضلانی

کشش

تمرینات کششی ، علاوه بر جلسات تمرینی و توجه به درد ، به ماهیچه ها این امکان را می دهد تا با کاهش جریان خون عادت کنند و سپس جریان خون را به عقب برگردانند.

کمردردهای مداوم بویژه پس از زایمان و بارداری نیز از بزرگترین مشکلات بانوان است که اسکیت می تواند عضلات کمر را تقویت نموده و با برطرف کردن ضعف آن ها، دردهای دائمی کمر را تسکین ببخشد.

اسکیت و سلامتی اهمیت چابکی در اسکیت

تمرینات چابکی برای تمام ورزش‌هایی که نیاز به سرعت و چابکی دارند قابل استفاده است. با انجام این تمرینات چابکی شما می‌توانید سرعت تفکر و هماهنگی عصب و عضله خود را بهبود ببخشید. شاید از اهمیت کار با وزنه، ورزش‌های هوازی و حرکات کششی آگاهی دارید.

اما چقدر به فکر افزایش چابکی خود هستید؟ چابکی همان توانایی تحرک و جنب‌وجوش سریع است که شما با گنجاندن تمریناتی از این دست، علاوه‌بر قوی‌تر شدن پایین‌تنه، باعث کاهش احتمال آسیب‌دیدگی و افزایش سرعتتان در اسکیت هم خواهید شد.

بنابراین هیچ‌گاه از انجام تمرینات‌ چابکی غافل نشوید. در تمرین چابکی خوشبختانه همه عضلات به یک‌باره درگیر می‌شوند و تاثیر بسیاری بر روی عضلات بدنتان خواهد داشت. یکی دیگر از فواید تمرینات چابکی که نباید از آن غافل شد، سرگرم کردن شماست. چراکه چنین تمریناتی بسیار مفرح و شاد است!

آموزش تمرینات چابکی برای افزایش سرعت

۱. تمرینات چابکی | جهش مورب با نردبان چابکی

نحوه انجام حرکت:

پاها را به اندازه عرض شانه باز کنید و در سمت چپِ یکی از مربع‌های نردبان بایستید؛
سپس کمی خم شده و در حالت اسکوات قرار بگیرید؛
حالا با استفاده از نیروی پاشنه پای خود بر روی یکی از پله‌های نردبان بپرید؛
دوباره یک پرش کوتاه داشته باشید و کاملاً در سمت راست نردبان قرار بگیرید؛
سپس به‌صورت مورب، همین حرکت را تکرار کنید و به سمت جلو بروید؛
زمانی‌که به انتهای نردبان رسیدید، به عقب برگردید و حرکت را تکرار کنید.

۲. تمرینات چابکی | یک پرش جلو، یک پرش عقب

نحوه انجام حرکت:

داخل اولین مربع نردبان بایستید؛
پاهای خود را به اندازه عرض شانه باز کنید و زانوهای‌تان را خم کنید؛
دقت داشته باشید که بالاتنه‌‌تان باید به سمت جلو مایل باشد؛
با کمک نیروی پاشنه پای‌ خود به سمت جلو بروید و از روی دو مربع نردبان بپرید؛
به محض این که هر دو پای‌ شما روی زمین قرار گرفت، یک پرش به عقب داشته باشید؛
این حرکت را ادامه دهید و دو تا به جلو پریده و سپس یکی به عقب بپرید؛
در انتهای نردبان، دوباره به ابتدای نردبان برگردید و حرکت را بازهم تکرار کنید؛
این تمرین از مجموعه تمرینات چابکی شما را بسیار خوش‌اندام و جذاب خواهد کرد!

۳. تمرینات چابکی | اسکوات بیرون پرش داخل

نحوه انجام حرکت:

در داخل اولین مربعِ نردبان بایستید و پاهای‌تان را به اندازه عرض شانه باز کنید؛
یک مربع به جلو پریده و پاهای‌ خود را از هم باز کنید تا در حالت اسکوات در دو طرف نردبان قرار گیرد؛
به سرعت و بدون توقف به‌سراغ مربع بعدی بروید و هر دو پا را داخل مربع جمع کنید؛
دوباره تمرین را تکرار کرده و ابتدا در بیرون از نردبان حرکت اسکوات را انجام دهید؛
در داخل نردبان نیز با پاهای جمع، پرش داشته باشید؛
وقتی که به انتهای نردبان رسیدید، به قسمت ابتدایی آن برگردید و از ابتدا شروع کنید.


 ۴. تمرینات چابکی | پرش رو به جلو تک پا

نحوه انجام حرکت:

در مقابل نردبان چابکی بایستید؛
یکی از پاهای‌تان را از زمین بلند کنید و به حالت لی لی بایستید؛
بهتر است این تمرین را با پای راست‌ خود شروع کنید؛
با پای راست، داخل اولین مربع نردبان بپرید. این تمرین را ادامه دهید و تا انتهای نردبان بروید؛
وقتی که به قسمت انتهایی نردبان رسیدید، بچرخید و با پای دیگر خود همین حرکت را تکرار کنید؛
برای هر پا ۳۰ ثانیه این تمرین را انجام دهید.


 ۵. تمرینات چابکی | لانگز مورب

نحوه انجام حرکت:

روبه‌روی پایه سمت راست نردبان قرار بگیرید؛
با یک پرش در حالت لانگز قرار بگیرید؛
به نحوی که پای راست‌تان در داخل اولین مربع و پای چپ شما بیرون از نردبان قرار بگیرد.
یک پرش انجام دهید و روی هوا، پاهای خود را عوض کنید؛
تا این بار پای چپ شما داخل مربع نردبان و پای راست‌تان بیرون از نردبان قرار بگیرد؛
دوباره بپرید و هر بار پاها را عوض کنید تا به انتهای نردبان برسید؛
زمانی که به انتها رسیدید، دوباره به ابتدای نردبان بدوید و از ابتدا حرکت را شروع کنید.

۶. تمرینات چابکی | بغل پا

نحوه انجام حرکت:

در داخل اولین مربع نردبان و در مقابل میله سمت چپ نردبان قرار بگیرید و کمی زانوهای‌تان را خم کنید؛
با انجام یک پرش، پای سمت راست خود را با دو مربع فاصله قرار دهید؛
پای چپ را نیز بالا آورده و به مچ پای راست نزدیک کنید؛
بلافاصله با انجام پرش، مربع را عوض کرده و همین حرکت را در مربع‌های بعدی نیز انجام دهید؛
بعد از این که به انتهای نردبان رسیدید، این‌بار با پای چپ جهش داشته باشید.

۷. تمرینات چابکی | حرکت اسکیت سوار

نحوه انجام حرکت:

ابتدا در سمت چپ و قسمت بیرونی نردبان بایستید؛
با پای راست خود پرشی انجام دهید و با حرکت دیپ لانگز روی زمین قرار بگیرید؛
پاهای‌تان را مثل تصویر به حالت ضربدری قرار دهید؛
سپس همین پرش را با پای چپ تکرار کنید؛
دوباره به حالت دیپ لانگز در روبروی نردبان فرود بیایید و جابه‌جا کردن پاها را ادامه دهید.

۸. تمرینات چابکی | ترکیب پروانه و پلانک
نحوه انجام حرکت

در حالت حرکت شنا سوئدی قرار بگیرید و دستتان را داخل نردبان بگذارید؛
حالا یک پرش با پاهای خود به بیرون نردبان بزنید؛
حالا با دست‌هایتان به سمت جلو حرکت کنید؛
همین حرکت را دوباره تکرار کنید و عقب عقب برگردید.

۹. تمرینات چابکی | شنا دست جمع و دست باز روی زانو

نحوه انجام حرکت:

در حالت شنا سوئدی بر روی دو دست خود قرار بگیرید؛
به‌طوری‌که دست‌های‌تان در بیرون از مربع نردبان قرار داشته باشد؛
با انجام یک پرش، پاهایتان را از هم باز کنید و در بیرون از نردبان بر روی زمین قرار دهید؛
حالا پاهای خود را جمع کرده و با دست‌هایتان به سمت مربع بعدی بروید؛
همین حرکت را تکرار کنید تا به انتهای نردبان برسید؛
دوباره به سمت نقطه ابتدایی نردبان بدوید و حرکت را تکرار کنید.

فهرست